I forbindelse med det nye boligfeltet i Kodlidalen i Gjesdal kommune, hvor det skal bygges 50 nye boliger i årene som kommer inviterte vi med oss barna fra Kodlidalen Barnehage for å hjelpe med de første spadetakene. Nå tok vi ikke med oss spader, men heller en minigraver. Alle barn som deltok fikk grave med minigraveren med god hjelp av Kyrre som er formann på prosjektet.

Selvsagt inviterte vi og med oss ordfører Frode Fjeldsbø, han tok det aller første spadetaket, før barna tok over. Ordføreren fikk grave med en noe større maskin, noe han syntes var veldig spennende.

Sitat fra Gjesdalbuen:

«Dette var jo sånn som vi drømte om da vi var guttunger når vi satt i sandkassen og flyttet én liter sand hit og dit. Med denne gravemaskinen løfter man jo som ingen ting, ved hjelp av noen joysticks. Det er jo en guttedrøm som går i oppfyllelse, sier Fjeldsbø med et smil»

I forbindelse med byggingen i Kodlidalen må det sprenge og knuse fjell. Det er om lag 85.000 kubikkmeter som skal sprenges, Videre skal fjellet knuses til pukk og grusmasses som vi skal bruke til underlag på veier, rør ect. Dette gjør at en unngår unødvendig kjøring til og fra prosjekt.

Prosjektet har flere byggetrinn, og vi start nå opp med første og andre byggetrinn.

Prosjektet som lenge har vært ønsket av kommunen er nå endelig i gang. Kommunen har med seg Aalgaard Bygg, Stolt Bolig og Øster Hus til boligbygging på prosjektet.